Cum sa-ti pui muzica pe server

In jos

Cum sa-ti pui muzica pe server

Mesaj Scris de Bad&Good la data de Mier Oct 28, 2009 5:30 am

Cum pun muzica pe un server de Counter Strike 1.6
Metode de implementare sunete in serverul de Counter Strike

Inserarea sunetelor muzicale in joc se poate face in mai multe moduri . Unul dintre ele ar fi instalarea pluginului "roundsound" in cazul in care serverul functioneaza pe AmxModX. Acest plugin introduce in joc cateva sunete , cu care sunt sigur ca esti familiarizat. Acestea sunt cantate la sfarsitul rundei. Sunt sigur ca te-ai plictisit de ele - jumatate rock si jumatate manea arabeasca, aceleasi melodii de ani de zile de care eu unul m-am saturat . Vei invata aici cum sa le modifici.

Alta metoda ar fi modificarea unui plugin deja instalat in AmxModX. Este vorba de pluginul "miscstats" care poate fi modificat foarte usor. Poti introduce astfel alte melodii si sunete decat cele prestabilite atat timp cat ele sunt suportate de clientul Counter Strike pe care il folosesti. Fisierele sunet care se pot folosi sunt fisierele wav.


Introducerea sunetelor prin modificarea pluginului miscstats
Pasi pe care ii ai de facut pentru introducerea in joc a sunetelor muzicale (si nu numai muzicale) :
1. Cauti pe internet sau oriunde crezi tu de cuviinta fisiere wav care se potrivesc dorintelor tale. Acestea sunt mici fisiere sunet care vor fi "cantate" in joc. Fisierele trebuie sa fie cat mai mici - de preferat su 100 Kb , asta pentru aputea fi suportate de clientul CS , si pentru a putea fi downloadate cat mai repede de jucatorul care se conecteaza la server.Poti incerca fisiere wav folosite pentru ring tonuri telefonice. Aceste fisiere le copiezi in HLDS\cstrike\sound\misc.
2. Modifici pluginul "miscstats".
3. Instalezi pluginul "precache" . Foarte important ! Fara acest plugin sunetele nu vor putea fi auzite de jucatori. Vei fi singurul care aude sunetele pentru ca ceilalti nu le vor avea instalate in cstrike\sound\misc.

Cea mai simpla metoda de implementare a sunetelor muzicale in serverul de Counter Strike 1.6 este sa iei pluginul gata facut de aici si sa-l instalezi asa cum este. Deci, il descarci il dezarhivezi oriunde pe disc dupa care :
a.Copiezi fisierul miscstats.amxx in HLDS\cstrike\addons\amxmodx\plugins peste cel care e deja acolo;
b.Copiezi fisierele din folderul sound in HLDS\cstrike\sound\misc
c.Instalezi pluginul precache ca orice alt plugin amxmodx (fisierul amxx trebuie copiat in amxmodx\plugins , apoi trebuie editat pluginul in amxmodx\configs\plugins.ini)
d.Copiezi fisierul text precache.txt in HLDS\cstrike\addons\amxmodx\configs
Daca ai instalat totul cum trebuie atunci ar trebui sa auzi in timpul jocului urmatoarele sunete :
-la inceput de runda o scurta bucata muzicala Parazitii
-pentru ultimul jucator dintr-o echipa ramas “viu” se va auzi sunetul “impressive”
-in timpul rundei la unele fraguri se va auzi bucata muzicala “dinpacate”.

Pentru a putea, insa, sa iti inserezi orice bucata muzicala dorita (in limitele in care sunt suportate de clientul CS ), va trebui sa sti ce trebuie modificat in pluginul miscstats. Dupa ce ai descarcat si ai dezarhivat miscstats.zip, deschizi folderul unde vei gasi fisierul miscstats.sma pe care il copiezi in HLDS\cstrike\addons\amxmodx\scriptings.

Deschizi sma-ul si cauti linia marcata cu (1) in pagina ajutatoare. (cauti foarte atent si cu rabdare dand de scroll in jos destul de mult; pluginul este destul de mare si trebuie sa cauti cu atentie). Aici este sunetul “firstblood” care se aude la primul frag al rundei. Daca vrei sa-l inlocuiesti , poti pune tu numele unui fisier wav, care il vrei tu.
Ex : din play_sound("misc/firstblood") - poti face
play_sound("misc/maneanasoala")- inlocuiesti doar numele fisierului wav.
Daca vei inlocui aici, sunetul “firstblood” nu se va mai auzi, in locul lui auzindu-se sunetul pe care l-ai pus tu.
Apoi cauti linia marcata cu (2) in pagina ajutatoare . Aici inlocuiesti sunetul “impressive” cu numele fisierului wav pe care vrei sa il implementezi. Acesta va fi sunetul care va rula in cazul “last man” - ultimul jucator ramas in picioare.
Acum cauti linia marcata cu (3) in pagina ajutatoare. Aici ai sunetul “dinpacate” pe car il poti inlocui tu cu ce vrei. Acesta va fi din nou un sunet care va fi auzit in situatia de “last man” alternand cu celalalt (impressive).
Cauti apoi linia marcata cu (4) in pagina ajutatoare. Aici este sunetul care se aude la inceput de runda “prepare to fight”, iar sub el este un sunet “parazitii” pe care il poti inlocui tu cu ce sunet vrei - stergi parazitii si pui “mariaciobanu” sau orice wav vrei tu . La sunetul "prepare" nu umbli !
Pentru fiecare sunet adaugat trebuie editat in fisierul text "precache" o linie de genul : sound\misc\sunet.wav

Cand ai terminat de facut modificarile pe care le-ai dorit, compilezi sma-ul (daca nu stii cum invata aici) si instalezi fisierul amxx in amxmodx\plugins ,apoi il editezi in amxmodx\configs\plugins.ini .
Copiaza sunetele wav in HLDS\cstrike\sound\misc - unde HLDS este directorul principal al serverului.

Atentie ! Nu uita de punctele b,c,d de mai sus !
Important ! Fisierele wav trebuie sa fie cat mai mici pentru a putea fi auzite. Degeaba veti incerca sa puneti o melodie intreaga sau ceva de acest gen pentru ca nu va functiona.
avatar
Bad&Good

Mesaje : 95
Data de înscriere : 14/10/2009

Vezi profilul utilizatorului http://evilforum.forumz.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum